Jo també rego el meu hortet…

Va haver-hi un temps en què les coses van començar a anar millor i els pescadors de Vilassar de Mar (Maresme) es van poder construir cases com cal. Això passava al segle XVIII.

Totes les cases tenien la mateixa estructura: planta baixa i una eixida amb safareig. Són les anomenades cases de cós. Les façanes s’orientaven de cara a mar per aprofitar al màxim els beneficis del sol.

A l’altre costat del carrer cada casa tenia el seu hort, on collien el necessari per a la seva subsistència. Amb la vinguda dels rics estiuejants, les cases es van guarnir amb motius modernistes i molts horts es van convertir en bonics jardins. Fins que l’especulació els va anar enterrant sota els fonaments de noves cases.

Vilassar de Mar

Al carrer del Doctor Masriera encara podem veure el que queda d’un d’aquests romàntics espais, delimitat per unes columnes amb cistelles de pedra plenes de fruites.

Aquesta és la raó de què carrers com el de Sant Ignasi, Sant Ramon, Sant Roc o Rosari/Roser presentin una homogeneïtat de façanes a la vorera de muntanya i una barreja d’estils a la de mar, al lloc on antigament els pescadors regaven el seu hortet.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s