Els déus van triar la Costa Brava per passar les vacances

No sembla que ningú tingui molt clar l’origen de topònim Montgó (L’Escala, Alt Empordà), aquesta muntanya destrossada per urbanitzacions tirant a il·legals i per la massificació descontrolada de turisme estranger d’espardenya.

Però no sempre va ser així. En aquells temps en què els embolics entre déus haguessin fet enrogir els ‘grans hermanos’ de la tele, ja n’hi havia que s’hi van fixar en el nostre litoral.

Primer sembla que s’hi va passar la deessa ibera Go (de la que no he trobat absolutament cap referència). Després va ser Júpiter qui va venir-hi a descansar al Mont-Iovis.

Fins i tot sembla que Anníbal (que no era un déu, però poc l’hi faltava) va fer servir aquest indret com a punt de vigilància.

Montgó

Tan estratègic era el lloc, que a finals del segle XVI Felip II autoritzà la construcció d’una torre de guaita a causa dels atacs pirates.

Aquí mateix trobem les restes dels búnquers, de la popularment coneguda com a Línia Gutiérrez, una fallida barrera defensiva que resseguia els Pirineus.

La panoràmica, tant sigui des del cim com des del mar, ens fa comprendre per què aquest privilegiat mirador ha estat sempre tan disputat.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s