Mobles amb bona façana

Amb més de cinquanta anys, Carré Mobles es pot enorgullir d’haver passat un bon grapat de crisis i continuar com si res. La primera botiga oberta el 1949 per Jaume Carré a Sant Cugat del Vallès, va prosperar i va passar a ser un punt de referència dins el sector.

El 1965 es va traslladar al carrer Francesc Moragas i és aquí on trobem el destacable mosaic que decora l’exterior de la botiga. Intueixo que remodelacions posteriors han fet desaparèixer alguns plafons que devien donar continuïtat al conjunt. Actualment només queden els dels extrems, suficient per a intuir que es tractava d’una obra destacable.

L’obra duu la signatura M. Carme Canals. Es tracta de la ceramista Carme Canals i Moragrega, nascuda a Barcelona el 1953. Amb només tres anys es trasllada amb la seva família a viure a Sant Cugat del Vallès. Va obtenir la titulació en l’especialitat de ceràmica a l’Escola Massana de Barcelona i durant molts anys ha estat professora de ceràmica a l’Escola de Belles Arts de Sant Cugat.

El plafó principal ocupa tota l’alçada de l’aparador i està dividit en dues parts. La inferior, de colors verds i marrons presenta una varietat de flors i la paraula ‘hogar’.

La zona superior és una escena nocturna on destaca una casa. A l’esquerra, servint de nexe d’unió amb el mosaic inferior, hi ha un arbre, base del negoci de mobles de fusta.

A l’altre extrem de la façana tenim el nom del comerç i la signatura de l’artista, tot envoltat de motius abstractes que, per un moment, m’han recordat troncs d’arbres apilats.

Confio que aquesta obra estarà protegida i no haurem de lamentar que desaparegui, com ha passat amb altres grans autors com José Bono o Armand Olivé-Milián.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: carrer Francesc Moragas, 33. Sant Cugat del Vallès

Saber més:

Què veure a prop:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s