Miratge trencadís

Un miratge és una il·lusió òptica. Metafòricament també s’aplica a una il·lusió seductora.

Amb el títol ‘Miratge Empordanès’, l’artista Lluís Roura va pintar el quadre, que el 2001 es convertiria en un monument. Es tracta d’una acolorida visió de la plana empordanesa, que ha immortalitzat en nombroses obres, amb el seu estil inconfusible.

Nascut a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany), Roura va estudiar dibuix a la Llotja de Barcelona. Ha realitzat exposicions a diversos països i la seva obra ha estat reconeguda amb nombrosos guardons.

Molt amablement, Lluís Roura m’ha comentat que la pintura la va realitzar des d’un punt a la vora de Llers (Alt Empordà). Després de ser exposada a Veneçuela, l’obra restà allà.

Una bona part del mèrit d’aquest monument, també li correspon a Armand Olivé Milian, un artesà del mosaic, que va saber convertir la pintura realitzada per Lluis Roura, en una obra d’art tridimensional.

Figueres, Vilatenim, Alt Empordà, mosaic, Olivé-Milian, Lluís Roura

Dos quilòmetres abans d’arribar a Figueres -des de Roses-, al veïnat de Vilatenim, s’aixeca una columna de 9 metres d’alçada, totalment recoberta amb tencadís. Destaca en primer pla un camp d’herba i flors i, en segon terme, un gran camp de roselles. A l’horitzó s’endevina el massís del Montgrí i la badia de Roses.

Cal jugar-s’hi la vida i travessar la transitada carretera per observar de ben a prop l’ondulant mosaic, ja que és un autèntic prodigi de virtuosisme.

Figueres, Vilatenim, Alt Empordà, mosaic, Olivé-Milian, Lluís Roura

A Barcelona, trobareu obres d’aquest ceramista a entrades d’edificis , botigues i esglésies. A més també va realitzar vitralls i il·lustracions per a cobertes de llibres. Un geni complet! En un altre article en parlaré amb més detall.

Figueres, Vilatenim, Alt Empordà, mosaic, Olivé-Milian, Lluís Roura

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s