Llegat turístic

Fa molt menys d’un segle, Calella, al Maresme, era un poble de pescadors i agricultors. Unes poques fondes donaven acollida als mercaders i als pocs forasters que estaven de pas.

El 1953, una d’aquestes fondes va hostatjar un excoronel de l’exèrcit alemany. Tan content va quedar que va prometre a l’amfitriona que, de seguir amb la seva amabilitat, bon menjar i millor preu, li emplenaria l’establiment tot l’any. Dit i fet, L’estiu següent van arribar els primers turistes alemanys a Calella.

A partir d’aquell moment, va ser tanta la demanda, que el poble va canviar d’hàbits i es dedicà en cos i ànima al turisme, obrint establiments, sales de ball i arreglant habitacions per allotjar més persones.

Hotel Las Vegas. Calella. Maresme. Anys 60

S’aixecaren els primers hotels i es creà la Junta Municipal de Turisme, per condicionar el poble, ja que no rebia ajuts estatals.

A la dècada dels 70 ja comptava amb 118 establiments. Aquests edificis actualment no desperten interès per la seva arquitectura. Tot i això, voldria retre un petit homenatge a un, del qual no tinc cap informació sobre qui o quan el va projectar.

Es tracta de l’Hotel Las Vegas, i és tot just el primer que trobem venint de Barcelona. És un escenogràfic edifici, en part de maó vist i en part pintat de blanc, calculadament asimètric. A una banda destaca la torre de l’escala de cargol, ben il·luminada pels allargats finestrals.

Hotel Las Vegas. Calella. Maresme. Anys 60

Resulta evident que, en algun moment va ser sobreedificat, afegint un parell de pisos i un mòdul adossat, que han fet perdre les calculades proporcions de l’edifici original.

Tot i això, i també gràcies a l’impecable estat de conservació, aquest establiment em desperta l’admiració per un atractiu estil arquitectònic, alhora elegant i funcional.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Anuncis

2 responses to “Llegat turístic

  1. Jo penso que a tot arreu hi ha coses interessants a veure. Calella, malgrat haver-se malmès amb tant de turista d’espardenya i comerç oriental, conserva un patrimoni molt notable i es nota que fan per mantenir-lo i recuperar-lo.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s