Una altra dimensió

Georgia O’Keeffe era una artista que pintava flors a una mida colossal. Una flor, per si sola ja és maca, però si l’amplies vint vegades, es torna fascinant. Pel mateix motiu, qualsevol objecte quotidià pot convertir-se en una obra d’art, només canviant-li les proporcions.

Paret. Barceloneta. Barcelona

Passejant pel barri de la Barceloneta, veureu una paret coberta d’objectes ben normals, com un patinet, una raspa de peix o una ampolla, molt grans i sobresortint del ciment. Una mena de poema visual.

Aquesta va ser la gran idea que van tenir els alumnes del districte, quan els van plantejar la proposta de decorar la paret nua. Inspirant-se lliurement en el conte de Pere Calders ‘El principi de la saviesa’, van plasmar dinou objectes molt comuns, relacionats amb el mar, l’oci i la infantesa.

El relat parla d’un home ric, que un dia troba una mà al pati de casa seva amb un anell. Intentant saber a qui pertany, coneixerà estranys personatges.

Paret. Barceloneta. Barcelona

Pel mig de la paret s’enlaira una xemeneia que, potser en un acte de voler-la incloure en l’obra, l’han convertit en pal, d’on penja una renglera de banderes nàutiques. Llegides de dalt a baix contenen el mot Antaviana. Aquesta paraula -sense cap significat, però que serveix per a tot- va ser creada pel mateix Calders i dóna títol a un exitós muntatge teatral de Dagoll Dagom.

De fet, la ‘Mitgera dels objectes’ com ja es coneix la paret, va ser inaugurada el 2011 per la mateixa companyia de teatre que va representar l’espectacle.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Anuncis

2 responses to “Una altra dimensió

  1. Guapu, no?

    El dia 23 febr. 2017 08:16, “Rondaller” va escriure:

    > rondaller posted: “Georgia O’Keeffe era una artista que pintava flors a > una mida colossal. Una flor, per si sola ja és maca, però si l’amplies vint > vegades, es torna fascinant. Pel mateix motiu, qualsevol objecte quotidià > pot convertir-se en una obra d’art, només canviant-l” >

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s