Art a la sabateria

Hi ha vegades que em sento com si hagués descobert la tomba d’un faraó desconegut o el tresor d’un vaixell pirata. Perquè, encara que ningú t’ho digui, saps quan has fet una gran troballa que ha passat desapercebuda.

Banyoles, rètol, esgrafiat

Al carrer Mercadal de Banyoles hi ha una sabateria com moltes altres. Però si us fixeu amb el rètol, sabreu al moment que allò és obra d’un artista que sap què es fa.

Banyoles, rètol, esgrafiat

Efectivament, es tracta d’un fris creat per Josep Ponsatí el 1966. Realitzat amb la tècnica de l’esgrafiat, en els prop de sis metres de llarg, juga amb els nombres de les talles del calçat i també amb la tipografia, creant un senzill però elegant motiu.

Veiem referents als estris de sabater i un divertit joc visual amb la paraula ‘calzados’ on, de vegades substitueix el ‘dos’ per un 2 o per dues SS.

Banyoles, rètol, esgrafiat

Ponsatí va néixer a Banyoles el 1947 i, després d’estudiar a l’estranger, es va decantar pel conceptualisme, una tendència artística que va portar als artistes a buscar nous llenguatges visuals. Cap als anys setanta, va experimentar amb objectes inflables de grans dimensions, que li han valgut un gran reconeixement internacional.

I aquí teniu aquesta obra d’art, pràcticament ignorada pels vianants.

Banyoles, rètol, esgrafiat

INFORMACIÓ PRÀCTICA:

2 responses to “Art a la sabateria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s