Ciutat de fonts

Un element característic de Barcelona són les seves fonts. La meitat de les 1.600 que hi ha, corresponen al model amb l’original nom de sèrie Barcelona. Com que a finals del segle XIX la majoria de cases encara no tenien aigua corrent, es va establir un sistema de fonts on les persones es poguessin proveir d’aigua.

La que veieu a la fotografia es troba a la cantonada del carrer Padilla amb Indústria. D’aquestes en veureu amb petits trets diferenciadors: amb escut o sense i, en cas de tenir, amb diferents versions de l’escut.

font Padilla ambIndustria. Barcelona

Hi ha diverses foneries que la fabriquen i comercialitzen sota el nom de Barcino i Condal. No he trobat qui la va dissenyar, ni quan. Potser ningú ho sap o és que no deu ser important.

L’escut de Barcelona que hi apareix, correspon a l’utilitzat entre el 1984 i el 1996. Aquest escut ha variat molt des del segle XIV, ja que unes vegades tenia dos o quatre barres, altres era quadrat, també tenia la cimera reial del rei d’Aragó, que es convertí en una ratapinyada que, per diferents raons, desaparegué als anys 30.

La corona també ha estat motiu de discòrdia, ja que indica que la ciutat va ser residència dels reis de la Corona d’Aragó. La polèmica va sorgir quan l’ajuntament utilitzà més tard la versió de corona tancada (borbònica). La que apareix en aquesta font, en puritat no existeix o sembla la ducal, no la comtal.

Però aquest és un galimaties en el qual millor no entrar.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: carrer Padilla, cantonada Indústria

Saber més:

Què veure a prop:

Altres fonts:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s