7 responses to “De rics, burgesos i pencaires

 1. Gràcies per un resum tan interessant dels petits grans tresors que resten a Calella i que poc es promocionen per a la seva visita. Simplement m’agradaria anotar que m’ha semblat poc adequat i erroni el comentari “Ara, amagat entre botigues d’orientals que venen andròmines lletges i inútils, encara podem trobar el magnífic patrimoni que la ciutat conserva i que lluita per preservar.” Si bé és cert que tenim comerciants orientals (que han demostrat ser grans comerciants durant tota la història), també n’hi ha de calellencs que venen els mateixos productes que els dels comerciants orientals. Mireu si no l’origen dels productes de totes les botigues que es venen tèxtil o altres andròmines i no en trobareu cap fet a la comarca.

  Liked by 1 person

  • Moltes gràcies pel comentari. És cert que darrerament sembla que tot ve de fora (roba, fruita, mobles,…). És una opinió meva molt personal, però penso que la proliferació de determinats tipus de negoci no necessàriament generen benefici sinó que atreuen un públic que potser no és el més idoni. Per exemple, a Barcelona hi ha zones on em sento estranger i evito anar-hi.

   M'agrada

 2. Rondaller,

  Em pensava que érem “Ciutat”. Sempre havia sentit explicar per part dels meus avis que Alfons XIII ens havia donat el títol de ciutat. Havia de venir, però va esclatar la República i ens vam quedar sense visita reial.

  Liked by 1 person

  • Jaume,

   Tens tota la raó. És curiós que la història que apareix a la pàgina de l’Ajuntament ignori aquest fet.

   Tot i què és ciutat des d’el 1925, he rectificat al meu article els llocs on apareixia la paraula ‘vila’ per evitar possibles confusions.

   Agraeixo molt la teva aportació.

   Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s