És correcte ser políticament correcte?

Quan visito un lloc, m’agrada comparar la informació que hi trobo. Sovint descobreixo matisos diferents o dades obviades que podrien ser de mal llegir.

Aquest cop li toca el torn al museu de Nàutica del Masnou (Maresme), que, a part del que diré, bé mereix una visita.

El Masou

Les instal·lacions segueixen una línia clara, amb diferents apartats ben explicats i una interessant escenografia, que apropa i fa entenedora la relació que aquest municipi ha tingut amb el mar.

Sembla que s’ha recol·locat algun mobiliari que no encaixa en el conjunt i hi ha una certa manca de manteniment, però el resultat és notable.

El Masou

Es fa un repàs a l’escola nàutica i als capitans que van sortir d’aquesta vila cap a ultramar, això sí, passant de puntetes el fet que molts d’ells amaguen un passat com a esclavistes.

La història és la història, ens agradi o no i cal ser objectius a l’hora de comunicar els fets.

El Masou

INFORMACIÓ PRÀCTICA

3 responses to “És correcte ser políticament correcte?

 1. Crec que cada poblé ha d’assumir la selva història i, ens agrada o no, el cert és que diversos pobles i famílies benestants de Catalunya, van fer fortuna gràcies al esclavisme. Fa poc temps, a Sitges, fent una visita guiada, es va parlar d’una casa que pertany a una família de polítics catalans en actiu. Una persona va comentar el passat esclavista d’aquesta família, i la guia va dir que havien rebut queixes perquè abans ho comentaven i que per tant, ella Nompodia dir res. Intentar construir una història a mida, a més de ser mentida, ens fa perdre credibilitat davant dels altres.

  Liked by 1 person

  • Estic totalment d’acord.

   Arran d’això sorgeix el debat per avaluar si alguns noms de carrers i monuments públics de personatges amb un passat dubtós s’han de deixar com estàn o eliminar-los.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s