Un laberint per meditar

Fa uns 4.000 anys, és a dir, abans d’ahir, els nostres avantpassats van dibuixar, gravar i construir laberints. Per què? Es creu que van ser pensats com a ‘trampes’ dels mals esperits. En canvi a l’època medieval eren una metàfora del camí cap a Déu. Més tard representava el camí del pecat i els van esborrar de moltes esglésies.

DSC04447

És curiós que aquesta representació es dóna molt aviat arreu del món i amb un traçat molt similar: una via única circular, delimitada per vuit parets que rodegen el punt central. Només té una entrada que també és la sortida.

DSC04404

Per cert, malgrat la seva fama, el de Creta no va ser el primer.

Cabrils

Meditació al bosc.

Imitant el traçat dels primers laberints, a Cabrils (Maresme) també hi ha un. Tot i ser actual, el fet de trobar-se envoltat de natura, li confereix un especial atractiu. 

DSC04415

De fet, és un lloc de trobada per a meditar.

DSC04409

Al costat hi ha un gran símbol del yin i el yang. Dins la filosofia taoista significa el moviment constant de la dualitat cercant l’harmonia. No és que estigui gaire relacionat amb el concepte del laberint, però és propi de la nostra cultura barrejar idees diferents.

DSC04469

Us proposo anar-hi i aprofitar per caminar també per l’ombrívol camí que porta a la Roca d’en Toni, un vestigi prehistòric (real) dels molts que hi ha en aquestes muntanyes.

Cabrils

Naturalment, també podeu fer el camí del laberint meditant. Sempre serà positiu.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Anuncis

9 responses to “Un laberint per meditar

  1. La figura del Yin yan no és meva. A un amic se li va ocórrer pintar les pedres de blanc i negre. És clar, amb el temps desapareixen els colors.
    Però, vaig posar un cercle de pedres per seure en rotllana. Un bon lloc per descansar i fer tertúlia

    Liked by 1 person

  2. Em fa il·lusió veure el laberint que vaig crear. El vaig anomenar perquè és la població per on jo accedia. Però, fa temps que tinc dubtes de si la seva situació correspon a Cabrils, Òrrius o un altre terme. Si algú sap verificar-ho, ho agrairia

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s