La joieria més amagada

Fa anys, un quasi-secret passatge al Passeig de Gràcia va ser un espai amb molt de moviment. S’hi entra pel costat del número 24, la Casa Pere Llibre, un edifici ple d’arabescos que tenia al costat el seu germà bassó, ja desaparegut.

Casa Pere Llibre. Barcelona

La façana principal va ser projectada per Domènec Balet el 1871. La façana que dona al passatge, encara que sembli igual, va ser feta 25 anys més tard per Pere Bassegoda.

Casa Pere Llibre. Barcelona

Els baixos van patir una transformació als anys 50 on veiem dos relleus ‘art decó’ que semblen simbolitzar el món clàssic (amb un temple) i el modern (amb vehicles). Aquesta remodelació va anar a càrrec de Pere Benavent de Barberà, qui també projectà l’edifici de Passeig de Gràcia 104.

Casa Pere Llibre. Barcelona

L’entrada (desapareguda) al passatge era espectacular, amb una arcada també d’estil àrab on es llegia ‘Teatro Español’. L’espai al final del passatge va tenir un munt d’usos. Primer va ser un jardí, després teatre, fàbrica, aparcament i actualment és un restaurant. Déu n’hi dó!

Passeig de Gràcia 24. Barcelona

A mà dreta, hi ha una joieria. L’original pertanyia als Valentí, una nissaga d’orfebres de Mallorca. L’establiment té una façana d’inspiració clàssica decorada el 1916 per Marià Andreu i Jaume Martrús, dos artistes polifacètics.

Joieria Valentí. Barcelona

Sortim del passatge i mirem amunt. La parella de l’edifici d’aires orientals es va enderrocar a principis del XX i els germans Bassegoda van projectar la Casa Antoni i Marc Rocamora, família que es dedicava a la fabricació de sabons.

A dalt veiem un pinacle amb un drac enfilat, obra d’Eusebi Arnau, autor també de les escultures de l’Hospital de Sant Pau i del Palau de la Música.

DSC01862

Què us sembla? Tot un món en un carreró!


INFORMACIÓ PRÀCTICA

Anuncis

2 responses to “La joieria més amagada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s