Pescar per pagar el que no dóna de menjar

Imagino que el barroc no és l’estil que més feliç us faci, oi? Tot i això us recomano veure el retaule que hi ha a l’església de Santa Maria de Cadaqués 

Seieu als primers bancs i mireu amb deteniment fins que la vista s’acostumi a tanta figura rebolicada i decoració que no deixa espai a la imaginació. 

Cadaqués

Al mig teniu la verge presidint l’escena des d’un balconet. A cada costat es representa el camí al Calvari i l’oració a l’hort. Una mica més amunt uns relleus expliquen etapes de la vida de la verge.

Passegeu la mirada per descobrir les imatges de sants, evangelistes, angelets grassonets i temes mariners. Al capdamunt hi ha un pelicà amb tres cries (iconografia de Crist). 

Criden l’atenció els dos atlants que suporten unes columnes, un element profà sense una explicació massa clara.

Aquest retaule va ser encarregat el 1723 als escultors Pau Costa i Joan Torras, després que l’església fos destruïda parcialment. Una de les obres més conegudes de Pau Costa és el retaule d’Arenys de Mar

Això sí, per pagar les despeses, els pescadors de Cadaqués van tenir ‘llicència’ per pescar també els dies festius. Com està manat.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s