Dos segles sense evolucionar

De tant en tant m’agrada consentir-me i vaig a algun balneari. Caldes de Montbui és una població prou coneguda per les seves estacions termals, així que vam decidir provar el de Broquetes. Mires la pàgina web i dius uauuu! i de seguida fas la reserva.

Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

Quan arribes, la façana que dóna a la plaça et diu que aquell és un lloc amb història. L’antic hostal es va reformar completament al segle XVIII i més tard al segle XIX amb el seu característic estil modernista.

Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

L’ampli rebedor enrajolat amb boniques ceràmiques noucentistes ens parla d’un passat gloriós.

Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

Mires la sala amb més deteniment i una extensa i espantosa col·lecció de mussols fa trontollar una mica la teva seguretat. 

Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

Dones una ullada a la sala d’estar, mires els quadres de punt de creu, els sofàs desgastats, les horroroses tauletes amb cavalls daurats i tens l’impuls d’anul·lar la reserva.

Fas el cor fort i entres al senyorial passadís. Passes pel mig d’una sala de tractaments, sense cap mena d’intimitat, per anar als minúsculs vestuaris entaforats en un cul de sac, amb una calor espantosa i només una dutxa comuna per a dones i homes. Ara sí que seria el moment de tornar, però ja hem pagat.

Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

Anem a la piscina de bombolles on ens posarem en remull. Només entrar, alguna cosa amb potetes es belluga a terra. Ja tinc ganes de sortir. Quan ho faig em dirigeixo a la piscina exterior, que està una mica millor, potser perquè fa sol. Per arribar-hi pujo per unes escales i veig que el cel obert l’han convertit en una mena de museu ple de rampoines plenes de pols. On m’he posat?

Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

En tornar al vestuari observo un passadís que mena a un vaporàrium romà del segle II.

Caldes de Montbui. Balneari Broquetas

Què ha passat els darrers dos-cents anys perquè no hagin modernitzat les instal·lacions? Una llàstima, perquè l’edifici es mereix una bona rentada de cara i recuperar la dignitat.

Nota: només he posat fotografies de detalls del que m’ha agradat. La decoració afegida a les sales us faria perdre el son.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s