Escenaris de pel·lícula (Llombardia, part II)

Alguna cosa deu tenir el llac Como perquè s’hi acostessin Leonardo, Napoleó, Verdi o Churchill. I actualment Madonna i Clooney hi tinguin les seves mansions. També ha estat escenari de pel·lícules com Star Wars, Ocean’s Twelve o Casino Royale.

Llac Maggiore

Llac Maggiore.

Quan arribes a Como, la ciutat que dóna nom al llac, penses ‘m’he equivocat’. A part de la catedral, poca cosa més trobem. Les vistes al llac no són tan idíl·liques i el deixat port sembla de poble de mala mort.

Como

Como.

Però puges a Brunate amb el funicular i la panoràmica del llac i les espatarrants mansions et fan pensar que potser sí que hi ha alguna cosa més.

Brunate

Brunate.

Llavors agafes la carretera que porta a Bellagio i, intentant no perdre la vida entre les corbes, el mal conduir dels italians i el ferm en pèssim estat, perceps que el paradís bíblic podria ser allà.

Llac Como

Llac Como.

Bellagio, per la seva privilegiada situació viu de la fama i de les vistes. És un bonic poble d’estiueig on no cal buscar massa art, ja que amb el paisatge quedem pagats.

Bellagio

Bellagio.

Ens encomanem a tots els sants i tornem per la mateixa carretera infernal. Són 30 km que semblen no acabar mai. Una altra vegada ho farem amb vaixell.

El dia següent investiguem el llac Maggiore, record de la darrera glaciació, fa uns 12.000 anys. Anem directament a Stresa per l’autopista, ja que les carreteres interiors ens farien triplicar el temps. Aquí els protagonistes van ser els Visconti i els Borromeo.

Isola Bella

Isola Bella.

Una embarcació ens acosta a la Isola dei Pescatori, de 350 metres, 57 habitants i dos milions de turistes. Una llàstima, perquè sense ser res en especial tindria el seu encant. Dinem a la vora del llac un tros de pizza mentre ens empapem del paisatge.

Isola dei Pescatori

Isola dei Pescatori. Cementiri.

Passem a la Isola Bella on trobem el Palazzo Borromeo, una construcció  d’un pèssim barroc amb uns jardins d’un absolut mal gust que ni les cuidades plantes aconsegueixen dissimular. Però s’ha de veure perquè les guies en parlen molt.

Isola Bella

Isola Bella.

Tornem a Stresa i fem un gelat que ens surt caríssim, ja que aquí només estiueja la jet set.

Stresa

Stresa.

La darrera visita la dediquem exclusivament a Milà que, a més del Duomo, ens va sorprendre amb interessants descobertes.

Milano

Milà.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s