La Giulietta ja no rep cartes

De veritat, el menys interessant de Verona és el balcó on se suposa que la mítica parella es veia d’amagades.

Verona

Un dels molts romàntics balcons que trobem (més macos que el de la Giulietta).

La resta és una espectacular meravella. Malgrat que no hem disposat de gaire temps, hem acabat el dia pensant que hi tornarem.

Deixeu el vehicle a qualsevol aparcament fora del nucli antic, per exemple a la Piazza Citadella. Us estalviareu mals de cap. En un minut entrareu a la bonica Piazza Brà. Si aneu amb nens podeu pujar al tren turístic que us passejarà pels llocs principals.

Verona

Piazza Brà.

Aquí mateix podeu veure l’Arena, és a dir el coliseu. Si ja heu estat a Roma, millor no entreu per no tenir una decepció. Mireu-lo de fora i doneu la volta pel darrere.

Verona

L’Arena.

L’interior sembla no haver canviat des dels temps dels romans.

Verona

Els lavabos de l’Arena.

Anirem trencant per carrers i carrerons amb romàntics palauets.

Verona

Via Leoncino.

De cop veurem la interessant església romànica de San Fermo. Al darrere comença la Via Leoni que després es diu Via Cappello on primer trobem unes restes romanes i la Porta Leona. El nom li ve d’uns lleons esculpits.

Verona

Porta Leona.

Seguint pel mateix carrer passem per l’entrada a la casa de la Giulietta. Sabreu que hi sou per la multitud. Veure el balcó és gratuït. Més que cartes, ara les parelles dibuixen cors a les parets del pati i pengen cadenats a les finestres. Podeu passar de llarg d’aquesta turistada que no us perdreu res.

Verona

El pati de la Giulietta.

El carrer desemboca a la magnífica Piazza dell Erbe, la més antiga de la ciutat, on en temps dels romans hi havia el fòrum. Vorejat de bonics palaus medievals, porxades i torres aquest espai us deixarà bocabadats.

Verona

Piazza delle Erbe.

Molt a prop trobem l’elegant Piazza dei Signori.

Verona

Piazza dei Signori.

Al mig hi ha l’estàtua de Dante, ja que es va hostatjar en un dels palaus de la plaça.

Verona

Piazza dei Signori.

Continuem per la Via Santa Maria in Chiavica i aviat trobem l’Arche Scaligere, que són unes magnífiques tombes gòtiques.

Verona

Arche Scaligere. Detall de la reixa.

Un parell de carrers més avall trobem l’església de Santa Anastasia del segle segle XV, que cal visitar per dins (pagant) per descobrir un riquíssim i variat interior: frescos, pintures, escultures, els mosaics del terra,…

Verona

Santa Anastasia.

Arribem fins al riu i ens aturem a la Piazza Brà Molinari per contemplar el Ponte Pietra, el monument romà més antic de la ciutat.

Verona

Ponte Pietra.

Per qualsevol carreró arribarem al Duomo, la catedral, romànica del segle XII. Observeu amb deteniment els relleus i escultures de la portalada.

Verona

Duomo.

Anem a buscar el Corso Porta Borsari per contemplar precisament aquesta porta romana d’entrada a la ciutat, de la que malauradament només li resta una part encaixonada entre habitatges.

Verona

Porta Borsari.

Seguim pel Corso Cavour, ple de botigues i a la Piazzetta Castelvecchio veiem un arc, també romà, del segle I dC.

Verona

Arc de Gavi.

Al costat ja veiem l’imponent castell, les seves ben conservades muralles i el pati que dóna pas al museu. Ens acostem al pont per gaudir de magnífiques vistes del riu.

Verona

El Castelvecchio des d’el pont.

Si disposeu de més temps, podeu visitar els jardins de l’altre costat. Si no, tornant per la Via Roma anem a buscar el vehicle a l’aparcament.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s