Un jardí de roses vertical

Sé que el mercat del Born ara és el protagonista, però, sense voler treure-li importància, us demano que gireu l’esquena i mireu els edificis que té al voltant. Dels del darrere ja us n’he parlat. Ara ens fixarem amb un de molt peculiar al davant.

Fent cantonada amb el carrer Fusina s’aixeca un habitatge de quatre plantes. Sembla que originalment havien estat dos edificis que van unir en una restauració de principis del segle XX.

Barcelona

Tota la façana és interessant: les ceràmiques, la forja, els balcons de la cantonada, … Però fixeu-vos en l’esgrafiat que ocupa les dues darreres plantes. Un mateix motiu es repeteix formant un estampat de roses vermelles. Ho trobo espectacular.

Per què roses i no cards, violetes o gira-sols? Potser el propietari es deia Jordi i estava casat amb una princesa. És possible que la mestressa es digués Rosa, Roseta o Roser. Fins i tot podria ser que es tractés d’un comerciant que cultivava roses. Vés a saber!

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Situació: Plaça Comercial, 1 (cantonada amb Fusina). Barcelona.

Saber més:

Què veure a prop:

2 responses to “Un jardí de roses vertical

  1. És d’agraïr que algú t’ajudi a descubrir la cuitat. Anem tot sovint amb el cap cot, de manera que només veiem el que tenim just devant del nas. Tenir una excusa per anar a veure les roses d’aquesta casa, em sembla fantàstica. Ens obre també la porta a la imaginació, a inventar-nos històries, i a escriure, perquè no?, un relat.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s