La ciutat que creix

La zona del Born de Barcelona les ha passat de tots colors. Primer fan fora els seus habitants per construir una ciutadella que després enderroquen. L’extens i planer terreny que va quedar era perfecte per a l’especulació. 

En primer lloc, sota la direcció de Josep Fontserè, es va projectar el mercat per abastir d’aliments aquella ciutat que anava creixent a bon ritme, damunt les ruïnes de l’antiga fortificació. 

Barcelona

En poc temps, el mateix arquitecte va construir al voltant un grapat d’edificis d’habitatges, amb un estil homogeni que transmetien la modernitat de la nova ciutat de finals del segle XIX. 

Barcelona

Les façanes que donen al parc de la Ciutadella (també urbanitzat per Fontserè) són prou conegudes pels porxos amb cert regust clàssic. Però la resta, malgrat han estat restaurades, sovint les ignorem.

Observeu que, sota una aparent simetria a cada pis trobem que els balcons poden ocupar tota la llargada, anar agrupats de dos en dos o sols, fet que li confereix un cert moviment. Les arcades de la part baixa segueixen la línia dels porxos del passeig Picasso.

Barcelona

La propera vegada que us acosteu pel Born, us proposo una curta passejada pels carrers que voregen el mercat per constatar l’aire majestuós d’aquesta barriada.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Itinerari: veure el mapa 

Saber més:

Què veure a prop:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s