Van arribar els indígenes rapanui fins al Maresme?

Aquí hi ha un misteri. Caminant pels boscos d’Òrrius (Maresme) hem trobat un moai igual que els que es poden veure a l’illa de Pasqua. Bé, potser una mica més petit. És que algun indígena va travessar el Pacífic i l’Atlàntic i va venir a parar a casa nostra?

Bosc màgic d'Òrrius
El van portar des del Pacífic?

Segons sembla, aquesta escultura, com d’altres que ara us explicaré, van ser obra de dues persones allà pels anys 70 del segle passat. Però crec que amb seguretat no ho sap ningú. El lloc es coneix com el bosc màgic d’Òrrius.

A l’altre costat del moai, a la mateixa roca, es pot veure el perfil d’un indígena que mira en direcció contrària (devien estar enfadats).

Bosc màgic d'Òrrius
L’anomenat ‘maia’ té cara de pocs amics.

I uns metres més avall, una descomunal roca arrodonida va ser esculpida amb la forma de cap d’elefant (molt reeixit, per cert). L’obra té dues signatures, una podria ser el dissenyador i l’altra l’escultor.

Bosc màgic d'Òrrius
Estarà adormit?

Disseminades per la zona es poden veure altres roques sense esculpir, però que amb imaginació es poden associar amb diferents formes.

Tornant a l’aparcament prenem el camí en direcció contrària. Si mirem a la dreta, observarem com l’elefant treu el cap entre la frondositat.

Bosc màgic d'Òrrius.
Amagat dins el bosc.

Seguim endavant i al cap d’uns metres veurem un immens xiprer i un caminet que comença entre dues columnetes de granit. Tot seguit veurem una gran bassa rodona que, pels bancs de pedra que té, sembla haver estat utilitzada com a piscina d’algun mas.

Bosc màgic d'Òrrius
Reflexes verdosos.

El lloc té aquell bucòlic encant dels indrets abandonats, envoltat de bosc i amb un petit rierol on creixen violetes.

Bosc màgic d'Òrrius
El record d’un antic jardí.

Com que el passeig ha sigut molt curt suggereixo continuar una estona pel camí principal. És molt tranquil i només s’escolten els ocells i se sent l’olor de les plantes.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Quan: s’hi pot anar tot l’any. Potser és més maco a la primavera. Com que és frondós, a l’estiu no passareu massa calor.

Itinerari: veure el plànol amb la descripció.

Saber més:

Què veure a prop:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s