Estratègia per lliurar-se del càstig etern

Una indulgència (segons l’església catòlica) consisteix a ser eximit de pagar la culpa per un pecat. Malgrat no tenir cap fonament bíblic, la fórmula va fer fortuna (en tots els sentits) en èpoques remotes.

Hi havia moltes maneres d’obtenir indulgències i una era la de visitar llocs sants. Però clar, al segle XI, a part d’anar a Terra Santa, poc més hi havia. I què farien els pobres catalans pecadors si no podien fer tan llarg viatge? Rostir-se eternament?

Sant Sepulcre de Palera

La solució va venir perquè molt a prop de Besalú (Garrotxa) s’hi va construir una església que amb el temps va obtenir “llicència” per atorgar indulgències. Clar, així ja no calia recórrer tanta distància.

L’església ara es coneix amb el nom de Sant Sepulcre de Palera i a dins s’hi conserva una urna amb la imatge de Jesús mort.

Sant Sepulcre de Palera

Us podeu imaginar que allò es va convertir en un gran centre de devoció i es va haver d’edificar una hostatgeria pels pelegrins.

Després va caure en desgràcia, va ser ocupada per l’exèrcit, desamortitzada, saquejada i abandonada. Una bona restauració l’ha deixat força presentable. I les ruïnes de l’hostatgeria s’han convertit en restaurant ‘km 0′ fet que també ha ajudat a dinamitzar aquest indret al mig del bosc.

Sant Sepulcre de Palera

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s