Enigmàtic passeig en cotxe

Al carrer Fonollar de Sitges (el que passa pel palau Maricel) hi ha mil detalls curiosos, artístics, moralitzants i satírics en forma d’escultura, forja, capitells, poemes o rajoles.

Entre tots em va cridar l’atenció un mosaic de sis rajoles on es veu un cotxe descapotable dels anys vint circulant pel camp i amb un cel ple d’orenetes (recurs molt típic del noucentisme).

Al darrere hi va assegut un senyor que sembla de pasta, amb barret, ulleres, bastó i una barba que déu n’hi do. El conductor no es distingeix massa bé, però per un moment m’ha semblat que era un gos amb ulleres. Vés a saber si no es tracta d’una broma satírica.

Sitges

Per què van posar aquest motiu a la paret del palau? No ho sé ni tampoc he trobat cap referència que ho expliqui. Potser té a veure amb el ral·li de cotxes d’època que se celebra cada any des del 1959, tot i que aquest és posterior.

Per cert, al mateix carrer, una mica més avall hi ha un altre mosaic pràcticament igual en el que, definitivament juraria que el personatge del darrere (aquest cop sense barba) és un gos.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s