Llegenda de la verge tossuda

Fa més de dos segles una nena que collia floretes pel camp es va trobar una imatge en un forat. Pensant que era una nina se la va endur a casa, però en arribar, la talla ja no hi era. La nena la va buscar i la va trobar al mateix forat. Altra vegada la va dur a casa i novament va reaparèixer al clot. A la tercera vegada els pares van pensar que alguna cosa estranya passava i li van dir al mossèn de Premià (de Dalt).

Van organitzar una processó i la van portar a l’església. Però la verge, que ja veiem que tenia les idees molt clares, va marxar per tornar al forat on era.

Premià de Dalt. La Cisa

Aquest cop ho van entendre i allà mateix li van construir una capella, als terrenys anomenats Cisa. Com que l’indret és a mig camí també de Vilassar (de Dalt) els vilassarencs van orientar la imatge perquè mirés cap al seu poble i obtenir així millor protecció divina.

Segueix explicant la llegenda que la verge, que en aquest punt ja devia estar fins als nassos, es va donar la volta per mirar a Premià, com deixant ben clara la seva voluntat.

El culte a la Mare de Déu de la Cisa va tenir gran devoció entre els mariners, potser perquè des d’aquí es veu l’horitzó blau. Aquest fet es pot constatar amb els nombrosos exvots que s’hi conserven.

Premià de Dalt. La Cisa

Després de ser cremada, destruida i reconstruïda mil vegades, la capella es va refer en estil barroc. Ara, vorejada per urbanitzacions i amb un restaurant a la porta del costat no m’estranyaria que la verge estigués pensant en fer les maletes i tornar a desaparèixer.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s