Un altre tomb per Vilassar de Mar

Feia dies que no podia fer cap fotografia: em va caure la càmera al terra i la pobre va morir. M’he comprat una altra, més petita, més bona i més complicada. Estic intentant entendre el manual, però les 200 pàgines no m’entren tant fàcilment com al Neo de Matrix.

Així és que vaig fent provatures. Avui, per dificultar-m’ho més, fa un dia ben pollós i les fotos han quedat tristones. De totes maneres penjaré algunes per explicar quatre coses del poble on visc: Vilassar de Mar.

Vilassar de Mar

Fa uns quants segles, quan les invasions dels pirates, la població es va defensar com va poguer. De les tres torres de defensa que hi havia al segle XIV només queda la “d’en Nadal”. A la mateixa plaça hi ha el Museu de l’escultor Monjo. La descocada senyora que pren la fresca és una de les seves obres.

Vilassar de Mar

També tenim el Museu de la Marina, ubicat en una antiga masia amb un curiós rellotge rodejat d’angelets que no se sap si s’estàn caient de son o bé estàn avorrits de veure passar el temps.

Vilassar de Mar

En aquest poble mariner, que es va segregar de “Vilassar” (de Dalt) molts van fer fortuna fent les Amèriques. Són els “indianos”, que van rivalitzar construint cases de variats estils.

Vilassar de Mar

La majoria d’aquestes vivendes encara conserven els romàntics patis amb una font enrajolada i moltes plantes.

Vilassar de Mar

Un apunt polític: aquí estem la mar de ben governats, ja que tenim dos alcaldes, com es pot comprovar en aquesta rajola dels temps aquells en què el poble i alguns carrers van ser batejats amb un altre nom (al carrer del Roser, abans del Rosari).

Vilassar de Mar

Un altre dia explicaré altres curiositats d’aquesta població del Maresme on es podria dir que a les peixateries més que peix sembla que venguin diamants.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s